duminică, 20 ianuarie 2008

Notele ...

Note, note si iar note ...


Orice elev se confrunta cu aceasta problema ... Sistemul de notare este complet aiurea, ca tot sistemul, cunostintele elevului nefiind reflectate de notele pe care le obtine ( acest lucru s-a vazut cel mai bine la tezele cu subiect unic ). Majoritatea profesorilor pun note "din burta", cum le place elevilor sa zica, crescand media unora foarte mult ! Putini mai sunt profesorii corecti in momentul de fata ...

Ei bine, deschid acest subiect, si voi comenta cateva note ( nu conteaza ale cui sunt .. poate sunt ale mele, poate ale colegilor ). Mi s-a intamplat de multe ori ca unii dintre colegii mei, mai slabi, sau neinteresati de scoala, sa aiba medii destul de mari, intre 8 si 10, medii pe care le obtin altii pe munca si pe buna dreptate. Acum va intreb pe voi : Vi se pare corect ?! V-ar conveni sa aiba colegul complet paralel cu o materie aceeasi medie cu voi, care ati luptat pentru acea nota ? Nu cred ...

Multi profesori si-au facut un obicei de a da note doar pe un amarat de motiv ( uneori chiar ridicol ). Exemple sunt o multime ... sper exemplu la multe materii primesc cate un 10 pe motiv ca se apropie Craciunul, Pastele sau nu stiu ce sarbatoare, sau fiindca e ziua mea ... Nu pot sa spun ca nu ma bucur de nota aceea, dar totusi nu este o nota pentru care am muncit..
Si acum ... daca stam putin sa gandim si sa facem un calcul simplu, am observa ca un elev de nivel mediu isi poate ridica media cu cateva zeci de sutimi doar de pe urma unor asemenea note. Ganditi-va ca totusi exista si elevi care lupta pentru acea medie ( pentru liceu, in special ) si vede ca rateaza locul in acel liceu, din cauza catorva sutimi. Oftica e mare, mandria si mai mare. Vi se pare acest lucru corect ?

Inchei acest articol, cu o simpla concluzie : Nota nu reflecta nivelul de cunostinte al elevului ...

5 comentarii:

Ruxandra's blog spunea...

daca ar fi dupa mine as desfiinta catalogul pentru ca elevul sa nu mai fie speriat si sa vina la scoala mai relaxat. eventual sa fie ca in Dubai unde am inteles ca nu se dau note ci procente

mama spunea...

http://familiacublog.blogspot.com/2009/03/test-pentru-dascali.html

Scoala romaneasca trece printr-o criza reala. Fetita mea invata la cel mai prestigios colegiu din Brasov. Cu toate astea, am remarcat chestiuni anapoda rau, mai ales in sistemul de evaluare a elevilor. Detalii pe blogul de mai sus. Astept pareri!

Anonim spunea...

Asa este...sunt copii care ajung in calsa aVIII_a si nu stiu nici sa scrie, nici sa citeasca de nota
"5";
Vei vedea in clasa aIX-a...este cumplit faptul ca un elev care a optat pentru "filologie", sa zicem, trebuie sa mai studieze Fizica, matematica, chimie...pentru ce? Pentru catedra acelora care predau.

Sunt multe, foarte lucruri anapoda care asteapta sa fie schimbate...dar cine indrazneste?

Sunt profesori care dau note fara sa asculte un elev care, li se pare, a deranjat...or acest lucru nu tine de "notare a cunostintelor"
exista o nota care se da la purtare si acolo ar trebui sa se scada un punct...dar dupa ce mai intai s-a luat legatura cu parintii.

Dar...sunt multe, foarte multe anormalitati in invatamantul romanesc, daca nu se face ceva "cu sufletul" nu cred ca mai exista vreo sansa.

Poate cand vei termina tu facultatea!!!

rakketa spunea...

www.dalescolerilor.blogspot.com

Concluzia mi se pare un pic eronata. Va convingeti singuri

Adi spunea...

Chiar ca sistemul de notare este complet aiurea.

securitate it
Adrian Tanase
cik
blog
funny video