duminică, 20 ianuarie 2008

Teste/evaluari

Azi am test la romana, ba nu ... la fizica, ba nu ... la mate .. offf

Ehhh ... teste, teste si iar teste. Testul este o lucrare scrisa prin care profesorul iti verifica cunostintele, insa de cele mai multe ori, acestea sunt penibil de usoare, sau incredibil de grele. Rezultate pe care le obtii variaza de la zi la zi, si nu stii ce naibii sa te mai faci cu notele obtinute.

Ce ma nemultumeste este faptul ca unii profesori ( nu toti... doar unii ) dau niste teste aiurite, cu materie din clasele trecute, sau cu niste probleme complet aiurea, care nu stii cum sa le rezolvi... Dupa ce iti dau un asemenea test la care nu obtii mai mult de 7 sau, cu mult noroc, 8, acestia se ofera sa-ti creasca nota, ca pana la urma in catalog sa ajunga sa fie 9 sau 10 ... Nu prea ii inteleg : intai iti dau un test super greu, dupa care iti spun 2-3 intrebari foarte usoare si obtii 10 ... asta nu am inteles si nu voi intelege niciodata ! Daca vrei sa ia elevu' nota mare, dai un test usor si il rezolva bine si ia nota care i se cuvine. Oricum eu cred ca-mi racesc gura degeaba aici, deoarece tot nu se va modifica nimic, dar cine stie ...

In toti anii din generala am descoperit doar 2 profesori si invatatorul meu, care sa fie cinstiti cu notele si testele, in rest ... pauza. Dupa cum bine am spus si intr-un articole precedent, Notele, notele nu reprezinta nivelul de cunostinte al elevului.

Am un prieten in SUA care mi-a povestit despre scoala d'acolo, despre modul de evaluare si multe altele. Mi s-a parut o idee stralucita sa dai un test cu 100 de intrebari, iar numarul corect de intrebari la care ai raspuns sa fie si nota ( sper exemplu ... ai raspuns corect la 96 de intrebari, 96 e nota ta ) si asa mai departe.

La televizor tot am urmarit pe Pro TV reportaje din categoria "Tu stii ce mai face copilul tau ?" despre sistemele educationale din alte tari si din tara noastra, si, cu ajutorul acelor reportaje, dar si cu experientele traite de mine, am ajuns la o concluzie destul de proasta : In invatamantul romanesc exista legi care sunt mult prea putin respectate, si fiecare face cam ce vrea ... iar eu simt ca o asemenea problema nu se va rezolva prea curand !

Concluzia ? Traim in Romania, iar acest lucru ne poate rapi si viata de peste cativa zeci de ani ...

8 comentarii:

Ruxandra's blog spunea...

sistemul nostru e varza. note date aiurea si lista poate continua

Esk spunea...

Ti-ai gasit cu cine sa compari, tocmai cu americanii. Te plangi de Romania, dar in Franta ai fost, sa-i vezi pe amaratii de 18 ani ca nu stiu sa silabiseasca un text?

Anonim spunea...

Foarte bun blogul dvs!Tocmai de aceea as dori sa va invit la o emisiune,pe Tvr despre ceea ce scrieti dumneavoastra, "scoala romaneasca".Daca va surade ideea si doriti sa veniti,dati-mi un mail pe adresa marinusha777@yahoo.com,in care sa-mi lasati si un numar de telefon,ca sa tinem legatura mai usor. Ungureanu Marina(emisiunea "ne vedem la...tvr")

mama spunea...

http://familiacublog.blogspot.com/2009/03/test-pentru-dascali.html

Am povestit pe blogul de mai sus despre maneira totalaiurea in care sunt evaluati elevii de clasa a cincea de la un prestigios colegiu brasovean. Ce parere aveti?

Truxy spunea...

Hello,
Eu am gasit informatii utile pe www.trulyfrog.ro

sorin spunea...

Este trist ceea ce spui, este trist ceea ce se intampla la bacalaureat...fiecare stie anumite lucruri...fiecare poate sa faca CEVA acolo unde este...Poporul Roman are VALORI (inca!!!) este adevarat ca vor fi din ce in ce mai putine daca se va continua in acest fel.
Sa incercam sa fim Oameni Adevarati!
Sa incercam sa invatam mai mult unul de la celalalt si, atunci cand este nevoie, sa nu uitam ca acolo SUS este un Dumnezeu care vede tot ceea ce intreprindem, tot ceea ce gandim; de fapt aceasta este marea noastra lipsa: O LEGATURA ADEVARATA CU ACELA DE LA CARE AM PRIMIT TOT CEEA CE ESTE BUN FOARTE.
Numai ganduri bune tuturor!
Mariana V.

Anonim spunea...

Saracii americani au ajuns astfel datorita faptului ca la ei profesorii sunt asa cum au ajuns sa fie in ultimii ani la noi...de mult mai multa vreme.
"Elita" mondiala doreste ca si poporul nostru sa poata fi pe post de marioneta...ca alte popoare unde nu se mai face scoala asa cum trebuie de multa vreme.
Sunt mama si profesoara...incerc sa nu ma rusinez cu profesia pe care mi-am dorit-o foarte mult...dar este atat de greu cand vezi cu ochii tai ca totul se cam duce de rapa. Avem nevoie de CREDINTA si de incredere in noi insine, putem fi OAMENI ADEVARATI!

Sa credem cu adevarat!
Sa ne rugam cu adevarat!
Sa facem din acest post care incepe maine, 27 iulie, un NOU INCEPUT cu BINECUVANTARE DE SUS!
Bucurii Adevarate tuturor!

manoliu spunea...

OPERATIUNEA MATRIX

SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

1. AFARA FMI DIN ROMANIA, BANI DE LA FMI SE DUC LA FIRME PARTICULARE ALE CLASEI POLITICE, DAR NU SUNT BANI PENTRU CETATENII ROMANIEI, PENTRU SALARII, MEDICAMENTE, PENSII SI ALTELE, IAR ROMANI TREBUIE SA PLATEASCA ACESTE DATORII LA FMI.
2. INDUSTRIE, CERCETARE, INVATAMANT, AGRICULTURA SI ECONOMIE DE STAT SI NU MAFIOTA SI TERORISTA
3. STOP STUDIILOR GRATUITE PENTRU CETATENI STRAINI CARE DUPA CE TERMINA STUDIILE GRATUITE SUNT ANGAJATI IN INSTITUTIILE STATULUI SI LUPTA IMPOTRIVA STATULUI SI CETATEANULUI ROMAN, VEZI CAZUL EUGEN TOMAC CETATEAN UCRAINIAN CARE A REFUZAT SA TRIMITA DOCUMENTELE DE VOTARE DIN STRAINATATE.
4. TINERII CETATENI AI ROMANIEI SA AIBA DREPTUL SA DEA EXAMEN ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE PENTRU ADMITERE LA LICEU SI PENTRU A OBTINE DIPLOMA DE BACALAUREAT SI STATUL SA ASIGURE SERVICIU SI SALARIU PENTRU TOTI CETATENI ROMANIEI.
5. RESURSELE ENERGETICE NATURALE ALE ROMANIEI SA TREACA DE URGENTA IN PROPRIETATEA STATULUI.
6. TOATE PERSOANELE VINOVATE DE PARTICIPARE LA DISTRUGEREA SI JEFUIREA ROMANIEI SI EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN SA PLATEASCA.
7. ROMANIA DUPA 1990 NU MAI ARE INDUSTRIE SI ECONOMIE, DAR SUNT FUNDATII, ASOCIATII SI ONG-URI PARTICULARE,(VEZI, MASONERIA CONSIDERATA DE UTILITATE PUBLICA) CARE SUNT FINANTATE DIN BANII POPORULUI ROMAN SI NU PRODUC NIMIC, SA FIE FINANTATE DE PERSOANELE INTERESATE SI NU DE POPORUL ROMAN SARACIT SI INFOMETAT.
8. STOP REGIONALIZARII ROMANIEI, DESMEMBRAREA ROMANIA LA ORDIN EXTERN: SUA-ISRAEL RUSIA, FRANTA, UNGARIA SI ALTELE.
9. AFARA NATO DIN ROMANIA PENTRU CA AU VENIT SA APERE CE FURA SI JEFUIESC EVREII IN ROMANIA DUPA 1989 SI NU NE APARA DE RUSIA, DEOARECE SUNT IMPREUNA LA FURAT SI JEFUIT IN ROMANIA.
10. STOP CIP-URILOR SI VACCINARILOR CRIMINALE EVREIESTI-SIONISTE PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.

TINERI CETATENI ROMANI TREBUIE SA INTELEGETI CA SCHIMBARILE DUPA 1989 AU FOST FACUTE IN URMA UNEI LOVITURI DE STAT, ORGANIZATA DE SUA- ISRAEL SI RUSIA SI LA CARE AU PARTICIPAT TOATE TARILE MEMBRE NATO SI NIMENI DIN CLASA POLITICA NU A FACUT REFERENDUM SA INTREBE POPORUL ROMAN DACA ESTE DE ACORD SA INSTRAINEZE RESURSELE NATURALE ENERGETICE ALE ROMANIEI, SA DISTRUGA INDUSTRIA SI ECONOMIA ROMANIEI, AU DISTRUS SI VANDUT INTEREPRINDERI PE DOI LEI, LA FIARE VECHI SI AU ARUNCAT ROMANI IN STRADA FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE.

TINERI CETATENI ROMANI NU IESITI ACUM IN STRADA, DUPA TERMINAREA STUDIILOR SUNTETI SOMERI, PUTREZITI DE VII PE STRADA, FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE SI ALTI IN ACEASTA PERIOADA VA FURA SI JEFUIESC IN NUMELE VOSTRU.

ROMANI IN STRADA ESTE SOLUTIA.
ACTIUNI DE PROTEST ZILNICE IN STRADA LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
ROMANI IN INSTITUTIILE STATULUI SI STRAINI AFARA DIN ROMANIA.


SINGURA LUPTA ADEVARATA ESTE STRADA, ASA CUM FAC MERCENARII SI TERORISTII STRAINI IN ROMANIA DE 20 DE ANI, CEI DE LA EUROPA LIBERA, PRIN GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL SI ALTE ASOCIATII, (VEZI, 16 DECEMBRIE 1989, TIMISOARA, 21 DECEMBRIE 1989 BUCURESTI, 15 MARTIE 1990 LA TARGU MURES PENTRU AUTONOMIE MAGHIARA, 13-15 IUNIE 1990 INCERCARE DE LOVITURA DE STAT) AU IESIT IN STRADA IMPOTRIVA NOASTRA SI STRIGAU:

LIBERTATE
JOS COMUNISMUL
FARA COMUNISTI, CAND EI SUNT COMUNISTI SAU FII DE TORTIONARI COMUNISTI, VEZI VLADIMIR TISMANEANU, CETATEAN DE ORIGINE SOVIETICA SI AGENT CIA.

SI IN SPATE ATACAU INSTITUTIILE STATULUI ROMAN CU STICLE INCENDIARE, PRIVATIZAU-VINDEAU INTREPRINDERI, ARUNCAU IN STRADA CETATENI ROMANI, PRIN RESTRUCTURARI SI DISPONIBILIZARI ILEGALE SI ABUZIVE.

ALEGERI ANTICIPATE, NU POLITICA MERCENARILOR - TRASEISTI

STOP DISTRUGERII ROMANIEI
STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

CEI CARE CITESC ACEST MESAJ SI DORESC SA-SI SALVEZE VIATA, CASA, FAMILIA, COPII SI INDENTITATEA SUNT RUGATI SA TRIMITA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CARE TREBUIE SA AJUNGA LA TOTI CETATENII ROMANIEI.